Почнемо з того, з чого зроблено віскі.
Солодовий віскі, або солодовий віскі. Виготовлено із ферментованого сусла, яке виготовляється майже виключно з ячмінного солоду. Якщо в цьому віскі міститься тільки один вид зерна і він виготовлений на одному конкретному заводі (не поєднується з іншими продуктами, виготовленими з того ж типу зерна), такий віскі називається «односолодовим віскі». У багатьох країнах існують обмежувальні правила, які описують, як повинен вироблятися той чи інший віскі, щоб він взагалі називався віскі. Ви можете замовити віскі у тетрапаках за посиланням https://tetrashop.com.ua/viski-tetrapak/ за самою вигідною ціною, без накруток і переплат.
Зерновий віскі - це віскі, виготовлений як мінімум з одного типу зерна, крім ячмінного солоду. Найбільш поширеними інгредієнтами, що використовуються сьогодні при виробництві такого віскі, є пшениця, жито чи кукурудза. Потім цей віскі названий на честь інгредієнта, який мав найбільшу відсоткову частку при його створенні. А так у нас, наприклад, житній солодовий віскі, тобто. переважно житньої віскі. Звичайно, є сорти віскі, які містять суміш солодового та зернового віскі.
Односолодовий віскі - це віскі, виготовлений на певному винокурні з ячмінного солоду. Назва синглу відноситься до кількості солоду, що використовується при виробництві, але, зрозуміло, такий віскі можна змішувати в бочках, зрозуміло, в рамках даної гуральні (таким чином, майстер-купажист отримує палітру ароматів і смаків, унікальну для цієї гуральні). ).
Single cask – короткий віскі з однієї бочки. Він не поєднується з іншими бочками в межах конкретного винокурні. Скроні купажують прямо з бочки, але його можна розбавляти водою для отримання фортеці 40, 43 або 46%. Різновидом single cask є бочкова фортеця - тобто розлив з бочок у пляшки відбувається безпосередньо, тому такий віскі має «силу бочки». Однобочкові пляшки віскі несуть інформацію про бочку, номер пляшки та кількість пляшок, вилитих з даної бочки.
Змішаний солод, інакше відомий як чистий солод. Виготовлений із суміші односолодових віскі з різних винокурень.
Купажований віскі, у народі відомий як купаж. По суті, це суміш безлічі різних сортів солодового та зернового віскі. Нерідко винокурня, яка випускає таку віскі, змішує до 40 видів дистилятів, щоб отримати свій унікальний вихід. З іншого боку, майже ніколи на етикетці купажованого віскі ми не отримаємо списку того, який віскі вивозили один з одним. Купажований віскі — найпопулярніший віскі у світі (напевно, близько 95% всього віскі, що продається у світі, — це віскі цього типу) — ціни починаються буквально від кількох десятків злотих за пляшку.
Рубрика: Статьи. Читать весь текст на portal.kharkiv.ua.